Rendeljen most!
Mondok Andrea (06) 30 231 0011|Duka László (06) 30 231 0009
Hétfő - Péntek   08-18|Szombat   08-13

Gneisz Creta Zöld Small szabálytalan ~ 1,5-2cm vtg.

Vastagság: ~ 1,5-2cm; 25-50 drb/m².
3220 Ft + Áfa / nm
Ár / kg
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Tájékoztató
Otthon maradnál? Kiszállítjuk Neked!
Részletek
Kérjen ingyenes mintát!
(06) 30 231 0009
(06) 30 231 0011

gneisz, a földfelszín alatti magas hőmérséklet és nyomás következtében újrakristályosodott, metamorf kőzet. A gneisznek granoblasztos struktúrája és palás textúrája van. Kristályos ásványokból áll, akárcsak a kvarc, a földpátok és a muszkovita. A gneisz kőburkolat színe lehet sárga, arany, sötétzöld, barna sőt többszínű is, valamint jellemző rá a kvarcosan csillogó felület. Élénk színének, különleges szerkezetének köszönhetően a gneisz az egyik legnépszerűbb természetes kő, amely bel-, és kültéri kőburkolatként egyaránt használnak. A természetben szabálytalan (poligonális) formákban megtalálható gneisz köveket, ma már egyre gyakrabban méretre vágva, kőlapokként használják fel.

A gneisz egyre divatosabb természetes kőtípus, modern épületeknél, szállodáknál, úszómedencéknél, víziparkoknál, golfpályáknál, piactereknél, vagy otthonunk enteriőrjének kialakításánál, kandallók díszítésénél, valamint ökoházaknál is előszeretettel használják.

A gneisz kvarcos felülete ellenére fagyálló, sőt saválló, oldószerálló kőzet. Fontos tudnunk, hogy beépítés előtt alaposan le kell mosni, mert éppen a nem teljesen sima felület miatt, némi földtani szennyeződés borítja.

A szabálytalan gneisz kövek burkolatként történő felhasználásakor fugázásra van szükség, ez pedig olyan fugázóval történik, amely ellenállhat az egyes pontokon akár 15 mm-es széles fuga felületnek is, így lehet elkerülni a fuga berepedését. A színezéséhez éppen ezért nem javasoljuk a pigmenseket, mert gyengítik a fugaanyag struktúráját. A fugázásra javasoljuk ugyanazt a flexibilis fagyálló ragasztót, mellyel a követ felteszik. Ehhez kell hozzáadni némi kvarcos homokot, mely megakadályozza a berepedéseket. A fugázás után a kövek szélén megmaradó ragasztóréteget speciális oldószerrel lehet eltávolítani. Nem javasoljuk a kő lakkozását!


Alacsony ár!