Praktikus tanácsok

5 Ok, hogy miért a Természetes Kő a legjobb választás otthona díszítéséhez

Manapság egyre gyakrabban beszélünk egészséges, praktikus és könnyen fenntartható otthonokról. Ugyanakkor a piac számtalan lehetőséget kínál, így nehéz eldönteni mit is válasszunk. A természetes kő mindig tökéletes választás, mivel eleganciája és bája miatt, nehéz neki ellenállni.

Amikor természetes kőről beszélünk, akkor megbízható és  hosszú élethosszra gondolunk. Olyan otthonokra, melyek egy életen át tartanak, fenségesek, bájosak, amit több generáción keresztül élvezhetünk.

Hogy miért válassza a természetes követ?

1. A kő természetes anyag

A kő a föld természetes terméke, a természet csodája. Egyszerű és ellenállhatatlan. A kő természetes látványa rendkívüli élményt biztosít. Szépsége tükrözi a több millió éves geológiai változásokat, valamint ásványi anyagokat. Ezért a kő a fő építőanyag, amikor természetes építkezésről beszélünk. Minden tulajdonos, aki ezt az anyagot választotta, azt vallja, hogy semmi sem zöldebb, mint a csodálatos, természetes kő. Nem tartalmaz káros toxikus, vagy vegyi anyagokat, így biztosak lehetünk benne, hogy egészséges otthont teremtünk.

A természetes kő használata környezetvédelmi előnyökkel jár, és ugyanakkor védi egészségünket.

2. A kő nagyon tartós és ellenálló

Legjobb bizonyíték a tartósságra és ellenállásra, az ókorból származó nagy épületek, melyek ma is állnak. Vegyük például az egyiptomi piramisokat, melyek 5000 évvel ezelőtt épültek, vagy az Akropolisz és Colosseum épületeit a világ csodái közül. A Taj Mahal néhány évszázaddal ezelőtt épült, és ma is olyan szép és ragyogó, mint újkorában.

Kezdetben a követ, csak a konyhák és folyósok burkolására használták. Fokozatosan bővült, majd rendkívüli nappali, fürdőszoba, hálószoba tervek jelentek meg.

3. A kő nem megy ki a divatból

Minden, ami természetes, soha nem megy ki a divatból. Mondhatjuk, hogy a divat változik, de a természetes stílus örök. Olyan otthonok, melyek szépek, bájosak, és akár több generáción keresztül élvezhetünk. Bizonyítékok erre az évszázadok óta álló impozáns épületek, melyek még most is elvarázsolnak szépségükkel és eleganciájukkal.

Akár rusztikus, akár hagyományos, vagy elegáns stílust követünk, a természetes kő végtelen dekorálási megoldást kínál.

4. A természetes kő értéket és szépséget ad a térnek

Az esztétikai előnyök vitathatatlanok. A márvány és gránit szépségét nagyra értékelik. Stílusuk elegáns, impozáns. Mindegy, hogy egyszerű, letisztult, elegáns, vagy kifinomult stílusra vágyunk, a természetes kő hatalmas átalakulást, változást teremt otthonuknak. A természetes kő számtalan színben és árnyalatban elérhető, így, csak képzeletünk szabhat határokat terveink megvalósításához, legyen pala, travertin, gránit, vagy márvány. A lehetőségek végtelenek, mivel minden díszítő kőtípus extra finomságot ad otthonának.

5. A kő könnyen karbantartható

A legtöbb kő könnyen tisztítható, finom (folyékony) szappannal és vízzel. De a karbantartásra vannak speciális megoldások is, például a vízszigetelő megoldás, amely védelmet nyújt a nedvesség és más károsodás ellen, megakadályozza a penész kialakulását, valamint szilárdságot biztosít.

Általánosságban elmondható, hogy néhány alapvető szabályt kell követni, amennyiben otthonunkat természetes kővel díszítjük:

–  Ha véletlenül a díszkőre öntünk valamit, azonnal törölni kell.

–  Tisztításuk során ne használjunk savas anyagokat, például ammóniát, vagy más közönséges tisztítószereket.

–  Ne használjon súrolószivacsot a természetes kőfelületek tisztításához.

–  Speciális termékeit tegye vízállóvá, erre a célra használhatja a Surfapore C4 impregnáló szert.

Következtetés

A természetes kőből készített dekoráció, generációkon keresztül tarthat. Amikor otthonunkat természetes kő burkolásával tervezzük, nagyon sok lehetőség áll a rendelkezésünkre. Mindenesetre a fenntarthatóság és az egészségügyi előnyök a mérvadó tényezők a döntéshozatalban egy ilyen berendezési projekt elindításakor. A céljaik és igényeikhez igazítva az Antique Stone csapata speciális műszaki tanácsokat kínál Önnek, így tudja a lehető legjobb választást meghozni, amit majd éveken át élvezhet.

2 thoughts on “5 Ok, hogy miért a Természetes Kő a legjobb választás otthona díszítéséhez

  1. Kari szerint:

    Jó napot kívánok!

    Érdeklődnék, hogy ezen fajta travertin kövön levő mélyedéseket, mivel lehet tömöríteni és a felületet megvédeni a szennyeződésektől? Konyha padlóra lenne. nagyobb méretben, de a felülete ez a kategória.
    Light Travertin Médium extratumbled 10 x 10 cm

    1. Máthé Timea szerint:

      Kedves Kari,

      A light travertin mészkövet a Mapei jázmin színű fugával lehet tömíteni, de erre a célra alkalmas más flexibilis fugázó is (Sika, Sopro vagy Murexin).
      Az impregnálás megóvja a felületet az átnedvesedéstől, illetve erőteljesen akadályozza, hogy a csapadékvíz a kőlap mögé / alá kerülve a csemperagasztó rétegbe kerülhessen és ezáltal felfagyáshoz vezessen. Cégünk a SurfaPore C nanotechnológiás, vízbázisú szert forgalmazza és a tapasztalatok szerint nagyon jó minőségű impregnált felület hozható létre az alkalmazásával.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tíz + 14 =