Praktikus tanácsok

Konyhai Gránit munkalapok

A gránit munkalapok egyre népszerűbb választás, amikor a konyha berendezésére kerül sor. Biztos már láttál olyan lakásokat ahol természetes köveket használtak ezek díszítésére. Garantáltan amikor beléptél a konyhába könnyen észrevehetted a pult eleganciáját és különleges fényét. A gránit és a travertin a leggyakrabban használt kövek konyhai munkalapok készítéséhez, de ma kizárólag a gránit konyhapultokra összpontosítunk. Miért válasszunk gránitból készült munkalapot és milyen szempontokat tartsunk szem előtt?

A GRÁNIT MUNKALAPOK KÜLÖNLEGES TARTÓSSÁGGAL ÉS ERŐSSÉGGEL BÍRNAK

A gránit egy inspirált választás a konyhai munkalapok esetén, mivel figyelemre méltó kopásállósága és keménysége van, ami előnyhöz vezet. Mindezek mellett, az eleganciája elbűvölő ami egy kellemes légkört teremt.

A gránit munkalapok több árnyalatban és mintázatban kaphatók

Ha egyedi és intenzív színeket szeretnél, a gránit a legjobb választás ami a konyhai munkalapokat illeti. Más természetes kövekhez viszonyítva, a gránit széles színpalettával rendelkezik, néhányuk rendkívül merész árnyalatok. A megmunkálást tekintve, a polírozott felület ajánlott mivel ez fokozott ellenállást biztosít.

Kiegyensúlyozott költség-ár arány

A konyhai munkalapok ára a lapok színétől, méretétől valamint vastagságától függ. Viszont a munkalap kiválasztása esetén nem az ár alapján kell döntést hoznunk. Sokkal fontosabb kritérium a minőség illetve a felhasználás területe. A természetes kő élettartalma nagyon hosszú, így nem lesz szükség ennek pár év utáni lecserélésére, mint a csempe esetén. Ezért nagyon  fontos, hogy az elejétől olyan terméket szerezz be amire büszke  legyél az évek során.

Egyszerű karbantartás

A gránit természetes kő. Annak érdekében, hogy megjelenése és szépsége hosszú ideig fennmaradjon, karbantartásra van szüksége. Erre a célra különleges impregnáló szer található, amely környezetbarát és nem mérgező, ugyanakkor nem módosítja az eredeti megjelenést. E megoldás alkalmazása után, a víz és a szennyeződések már nem juthatnak be a kő pórusaiban. A gránit munkalapok általában egyszerűen karbantarthatóak. A tisztításához elegendő egy puha mosórongyot és langyos vizet használni. Ha speciális tisztítószereket szeretnél használni, akkor a semleges Ph értékűeket ajánljuk. Mindenképp a gránitot védeni kell a savakat tartalmazó anyagoktól.

Ha több gránitból készült munkalap modellt szeretnél megtekinteni, megkérünk látogass el a PULT, PÁRKÁNY, LÉPCSŐ részlegünkre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

14 + hat =